maanantai 29. kesäkuuta 2015

Khaleesi photoshoot Suomenlinnassa

Kuinka moni on seurannut Game of Thrones -sarjaa telkkarista? Sarja on herättänyt allekirjoittaneessa varsin moninaisia tunteita jokaisella kaudella, suosikki- ja inhokkihahmot ovat vaihdelleet (ja kuolleet). Yksi suursuosikeistani oli pitkään lohikäärmeiden äiti, khaleesi, Daenerys Targaryen. Pidän kyllä Danysta edelleen, mutten niin paljon kuin aiemmilla kausilla, juuri päättyneellä viidennellä kaudella hahmoon tuli sävyjä, jotka eivät itseäni juurikaan miellyttäneet, jopa ärsyttivät. Se ei silti tarkoita, ettenkö lähtisi viettämään päivää khaleesin kanssa, jos voisin! Ja viikko sitten sellainen mahdollisuus tuli.

Popcultissa tapasin parikin Game of Thrones cossaajaa, joista Danya cossaavan Ainon kanssa ehdin ottaa vain muutaman kuvan. Vaihdoimme kuitenkin yhteystietoja vihjattuani, että olisin ehdottomasti kiinnostunut kuvaamaan viehättävää lohikäärmekuningatarta uudestaankin paremmalla ajalla. Toukokuussa puhuimme aikatauluista uudelleen ja sovimme että kuvaukset pidetään kesäkuussa. Paikaksi olin jo aiemmin päättänyt Suomenlinnan, sitä ei oikeastaan tarvinnut edes miettiä sen kummemmin. Suomenlinnassa olisi puitteet vaikka kuinka monen GoT:n hahmon kuvaamiseen ja mielestäni myös Dany sopi sinne, varsinkin tässä sinivalkoisessa mekossa, jonka Aino oli tehnyt.

Mallina Aino oli ujohko, mutta se oli ehdottomasti ymmärrettävää, kun paljastui, että kyseessä oli tämän ensimmäinen "kunnon" photoshoot. Itsekin epävarmana ihmisenä ymmärrän, että shootteihin tottumattomia malleja jännittää, miten kuvaaja näkee heidät. Näin ollen yritin saada Ainon rentoutumaan ennen kuvauksia, juttelin niitä näitä ja kertoilin vähän omasta kuvaajataustastani, kyselin ja kuuntelin itse. Olen kokenut, että ainakin kokemattomille malleille tulee huomattavasti helpompi olo, kun kuvaaja pälpättää, sen sijaan että istua pönöttäisi vaan hiljaa. Tai sitten vaan tykkään omasta äänestäni, ho ho! 

Kuvaukset aloitettiin rantakallioilla. Vähän pelkäsin sinne taiteilua Ainon kauniin puvun puolesta, mutta hyvinhän tämä harppoi kallioilla, kuin oikea khaleesi! Heitin vitsiäkin että olisi pitänyt olla oma Jorah mukana auttamassa, mutta hyvin me vahvat naiset ilman miehiäkin pärjättiin!

Kalliolla toistui Ropeconista tuttu linnunkakkatilanne, kun hanhiperhe oli päättänyt miinoittaa kalliot melkeinpä kauttaaltaan. Mamma- ja pappahanhi eivät myöskään ihan hirveästi arvostaneet, kun yritimme päästä kallioilta pesueen ja pörröisten pikku vaavihanhien ohitse. Olisi voinut olla lohikäärmeille käyttöä tässä tilanteessa.

Kun olimme loikkineet kallioilla tarpeeksi ja välttäneet kakka-ansat, siirryttiin samaan paikkaan, jossa olin vuoden alussa kuvannut toisen Ainon Erwin-cossia. Paikat kiviportaat toimivat jotenkin osuvasti Danyn "valtaistuimena" ja yritin tuoda esiin sen ryhdikkään, arvokkaan hallitsijan joka Danysta huokuu tämän puhutellessa alamaisiaan. Annoin Ainolle ohjeeksi hengittää syvään kuvanottohetkellä, jotta ryhti pääsi kunnolla oikeuksiinsa. Olen käyttänyt "hengitä syvään" -ohjetta parissa aiemmassa shootissa ja se kyllä toimii, kokeilkaa ihmeessä jos ette ole vielä kokeilleet c:

Toinen ohje jonka annoin Ainolle useammin oli "avaa silmät kolmosella". Monilla malleilla olen huomannut silmien menevän kiinni juuri sillä hetkellä kun painan laukaisijan pohjaan, useimmilla se johtuu silmien valoherkkyydestä. Pyysin Ainoa sulkemaan silmät ja avaamaan ne kun lasken kolmeen. Toimi! Tätäkin voin siis suositella sekä malleille että kuvaajille.

Mallina Aino toimi mielestäni oikein hyvin ensikertalaiseksi. Tärkeintä on kommunikaatio mallin ja kuvaajan välillä ja Aino oli todella vastaanottavainen ja kysyi aina, jos jokin oli epäselvää. Niin sen pitääkin olla, jotta homma toimisi jouhevasti. Nyt kun Aino on tekemässä toisen Dany-mekon Animeconiin, olen jo ehtinyt miettiä uutta shoottia, tällä kertaa erilaisissa puitteissa...

Kuvia jälkikäsitellessä ihastusta herättivät Ainon kasvot, jotka olivat oikeasti kuin luodut Danyn cossaamiseen. Piilarit oli valittu onnistuneesti Danylle ja mekon yksityiskohdat herättivät ihastusta. Aino oli tehnyt itselleen myös todella kauniin meikin, ja lähikuvien katselu ja käsittely olikin melkein parasta, kyllähän nättiä tyttöä mielellään katselee vaikka useamman tunnin c: alla sitten shootin lopputuloksia, mikä kuva hivelee eniten silmiä?









1 kommentti:

  1. Oho, jostain syystä missasin tän postauksen ihan kokonaan, hyvä että nyt sentään huomasin! Kiitos paljon kauniista kuvista (ja sanoista), nää on ihan älyttömän hienoja *-*

    Oheistit ja neuvoit kyllä todella hyvin, sen takia ensimmäiseksi shootiksi tämä jännitti paljon odotettua vähemmän. Toivottavasti päädymme shoottailemaan yhdessä vielä tulevaisuudessakin!

    VastaaPoista