torstai 11. kesäkuuta 2015

Desucon ja mitä tälle blogille muuten tapahtui?


Hämmentävää ajatella että edellisestä bloggauskerrasta on yli puoli vuotta, huh miten aika onkaan hurahtanut! Siihen aikaan on sisältynyt niin paljon kaikkea, etten tiedä mistä aloittaisin kertomisen. Lyhyesti sanottuna avasin tämän vuoden alussa oman cosplayvalokuvasivun facebookiin (linkki!) ja sen jälkeen olen tehnyt melko aktiivisesti cosplayphotoshootteja coneissa ja conien ulkopuolella. Kuvaamista on tullut harrastettua enemmän kuin itse cossaamista, mutta esimerkiksi edellisessä merkinnässä mainittu, Child of Lightin Aurora-hahmo tuli toteutettua YumiKoyukin avustuksella. Lara puolestaan on siirtynyt kauemmas tulevaisuuteen ja aiemmin testaillusta Nathan Drakesta on tulossa naispuolinen versio tämän vuoden Traconiin. Listalla on myös Pokémon Black/White -pelin salipäällikkö Elesa, joka on kuulokkeita vaille valmis.

Blogi on pysytellyt hiljaisena lähinnä siksi, että suurin osa cosplaytoiminnastani on siirtynyt facebookin puolelle, enimmäkseen valokuvauksen muodossa. Vaikka harrastan yhä cosplayta, koin jotenkin hölmöksi pitää blogin nimeä sellaisena, joka viittaa enemmän cosplayhin, kuin cosplaykuvaamiseen, siksi siis myös blogin nimen ja osoitteen muutos. Luonnollisesti tämä tarkoittaa sitä, että blogissa tullaan jatkossa näkemään enemmän kuvia muiden cosseista ja kuulemaan ajatuksiani cosplaykuvaamiseen liittyen.

Desucon oli tuttuun tapaan tänäkin vuonna Lahden Sibeliustalolla. Allekirjoittaneelle Desucon oli ensimmäinen laatuaan, mikä tuntui herättävän joissakin kavereissa hienoista järkytystä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö? :D Paikkana Sibeliustalo oli jotenkin erilainen paikka kuin millaiseksi olin sen kuvien perusteella kuvitellut, enkä osaa oikein sanoa oliko se nyt sitten hyvä vai huono juttu. Suurimpana plussana oli se että liikkumatilaa tuntui olevan runsaasti enemmän kuin monissa muissa coneissa joissa olen vieraillut, hengittäminen oli mahdollista hei! Myös ihan kivenheiton päässä oleva kauppa oli tosi mukava juttu, vaikken tehnytkään sinne kuin yhden visiitin.

Ihan kamalasti en Sibbellä ehtinyt kyllä viikonlopun aikana pyöriä, koska photoshootteja oli sovittuna aika mukava määrä. Olin huudellut jo noin kuukausi ennen conia etten ota Desulauantaille kuin 3 photoshoottia ja hups, yhtäkkiä niitä olikin sitten 7... MUN PITÄÄ OPETELLA SANOMAAN EI. Parillekin kaverille tuskailin sitä miten vaikeaa mun on sanoa ei sellaisille ihmisille jotka tunnen hyvin ja jotka nyt vaan on ihania, vaikka se sitten tarkottaisikin itselleni stressiä ja ahdistusta. Yksi photoshootti kuitenkin peruuntui lauantailta ja se olikin sitten lopulta ihan mukava juttu, ehdin shootin jättämässä välissä kiertää Taidekujan ja myyntipöydät läpi ja istahtaa hetkeksi välipalalle. Voin ihan rehellisesti sanoa, että se lauantain istumishetki sai melkein kyyneleet silmiin, niin hyvältä se tuntui tuntien juoksentelun ja kuvailun jälkeen. Mutta oli kuvattavienkin kanssa mukavaa, ihania ihmisiä kaikki c:

Lauantain ensimmäinen shootti oli Ainon kanssa. Hahmona Caesar Zeppeli Jojo's Bizarre Adventure -sarjasta.







Toisessa shootissa malleina olivat Nessu ja ryhmä Wadanohara and the Great Blue Sea -pelistä. 

Aada ja kumppanit olivat kolmantena kuvattavina, hahmot sarjasta Yona of the Dawn.




                                        

Ja päivän viimeinen shootti oli Temen Metal Gear Solid-pelin Big Boss cossista.
                                  
Olin onneksi sopinut ilmaisesti majoituksesta kaverin luona, ja kämpillä suihkuun pääseminen, ruoan saaminen ja puhtaisiin lakanoihin sukeltaminen olivat jotain parhaimpia juttuja ikinä. Kävin hyvillä mielin nukkumaan hieman kymmenen jälkeen ja heräsin aamulla seitsemältä. Conidarran määrä oli melkoinen eilisten kuvausten jäljiltä ja lisäksi olin tainnut lauantain kuvauksissa reväyttää vasemmasta pohkeestani lihaksen, käveleminen oli nimittäin yhtä tuskaa. Sunnuntaina oli onneksi vain kaksi shoottia, joissa molemmissa oli vain muutama malli ja se oli ihan kivaa stressitasoni kannalta.

Plstcgy ja Mae-rye olivat sunnuntain ensimmäiset mallit Prinsessa Ruususen Phillipinä ja Aurorana.

Ja toinen ja viimeinen shootti sunnuntaina oli Jesmon, YumiKoyukin ja Fanki-Kitsunen kanssa, hahmot Odin Sphere-pelistä.

Tuuli oli muuten todella raaka sunnuntaina, varsinkin ensimmäisessä shootissa se tuotti vaikeuksia ja Phillipin hattu karkasi omille teilleen useamman kerran. Odin Sphere -shootissa olimme onneksi metsässä kuvaamassa, missä tuulensuojaa tuli puista enemmän ja kuvaaminen oli vähän vähemmän hankalaa. Ah ääriolosuhteet, pakollisia lähes kaikissa kuvauksissa! Mieluummin tosin otin hyytävän tuulen kuin kaatovesisateen, joka olisi perunut kuvaukset kokonaan.

Odin Sphere -shootin jälkeen laukkasin Sibbelle korjailemaan meikkiäni omaa shoottiani varten. Lauantaina pitämääni Aurora-cossia ei kukaan ehtinyt kuvata, mutta se oli minulle ihan okei, tarkoitus on ottaa lisää kuvia omalla ajalla kuitenkin. Sunnuntaille olin kuitenkin sopinut shootin, tai oikeastaan kaksi, joista myöhäisempi vaan oli todella extempore päätös. Hahmona minulla oli Telltalen The Wolf Among Us -pelin Faith ja sain itselleni suostuttelulla yllättäen Bigbynkin vielä, mikä oli tosi kiva juttu. Ensimmäinen shootti oli Emilian kanssa ja toinen Aadan kanssa, ja näistä shooteista olen kirjoittamassa varmaan huomenna pidempää postausta, ettei tästä kirjoituksesta tulisi ihan jäätävä tekstiseinä. Sen verran voin paljastaa tässä vaiheessa, että shootit olivat ihanalla tavalla erittäin mieleenpainuvia kokemuksia joista olen molemmille kuvaajille kiitollinen c:

Seuraava con itselläni on Tracon, Animeconin ollessa vähän turhan kaukana. Kaikenlaisia suunnitelmiakin Traconiin jo on, saa nähdä mitä kaikkea ehtii vielä tapahtua... c: heinäkuulle olen myös sopinut ison Game of Thrones -photoshootin Suomenlinnassa ja sitä ennen on satunnaisesti muita cosplayshootteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti